De specialist in folders drukken van Nederland!

Meest verkochte
consumptiebonnen

Consumptiebon kleur

Kleur consumptiebonnen

Vanaf € 107,-

2

Consumptiebonnen maken

Indien u binnen uw bedrijf activiteiten organiseert waarbij het gewenst is daarbij gebruik te maken van consumptiebonnen is het belangrijk om hiervoor de juiste maatregelen te nemen en goed voor te bereiden.

Het uitgeven van consumptiebonnen wordt gedaan om de interactie tussen consumpties verstrekken en de  betaling ervan snel en goed te laten verlopen. De consumptiebonnen dienen wel goed herkenbaar te zijn aan het logo dan wel huisstijl van uw bedrijf. Daarnaast dient de designer het ontwerp zo op te zetten dat dit moeilijk te kopiëren is.

Daarnaast zijn ook andere zaken van belang. Denk hierbij aan het formaat, dikte en stevigheid van het papier of dun karton, kan het tegen vocht, dient het te worden voorzien van een beschermende vernis- of folielaag, is het mogelijk om het ontwerp te printen of moet het gedrukt worden.

 

Het ontwerp

Het maken van een consumptiebon begint bij het overleg  tussen u als opdrachtgever en de designer. Door het aanreiken van de juiste bescheiden kan de designer zich optimaal richten op het ontwerp. De designer zal het ontwerp zo moeten maken dat het niet makkelijk is om het te kopiëren. De visualisatie van de ideeën over het ontwerp heeft dus een grote invloed op het eindresultaat.

 

Het formaat van de consumptiebon

Het formaat is belangrijk om de consumptiebon makkelijk op te kunnen bergen maar zeker ook voor de drukkosten kan het formaat een rol spelen. Wanneer er meerdere consumptiebonnen op een A4-vel gedrukt kunnen worden zal dat de kosten beperken. Maakt de designer het ontwerp op een formaat waardoor een bepaald aantal bonnen net niet op een A4-vel past, dan zal de drukker veel ”inschiet” (deel van het papier dat niet wordt benut) over houden en de kosten doen oplopen.

 

Papierkeuze

Het soort papier of karton vertegenwoordigt de kwaliteit van de consumptiebon. Die kwaliteit wordt bepaald door het soort papier alsook door het gewicht per gram. Het is ook moeilijk om dunner papier van een laag vernis of folie te voorzien.

Wanneer gaat u met de drukker en met de designer in overleg? Het is verstandig om alvorens naar de designer te gaan, een gesprek met de drukker te hebben. U kunt daar dan uw wensen en ideeën kenbaar maken. Afhankelijk daarvan zal de drukker u adviseren betreffende het formaat, printen of drukken, papiersoort/gewicht en het wel dan niet voorzien van een beschermlaag.

Zoals u ziet zijn er meerdere items die belangrijk zijn bij maken van consumptiebonnen. Doe uw voordeel met deze uiteenzetting en laat u niet verrassen door ongewenste bijkomstigheden.

 

Consumptiebonnen maken