De specialist in folders drukken van Nederland!

Meest verkochte
consumptiebonnen

Consumptiebon kleur

Kleur consumptiebonnen

Vanaf € 107,-

2

Folders drukken

Een folder is een vorm van reclame op papier in een gevouwen vorm om uw product bij de consument aan te bieden. U kunt deze zelf vormgeven en vervolgens laten printen of drukken bij een printshop of drukkerij.

 

Folders vormgeven

Voor een goede presentatie van uw bedrijf of winkel is het van groot belang dat u de folder op een goede manier vorm geeft. Het moet inmiddels goed aanslaan bij de consument en die moet zich geroepen voelen om juist bij u het product te kopen.

Waar u zeker op moet letten is dat de folder de uitstraling moet hebben van uw huisstijl. U moet dan denken dat de juiste kleuren van uw huisstijl gebruikt worden. Vraag altijd aan uw drukker of de folder geprint of gedrukt gaat worden. Het komt vaak voor dat een geprinte huisstijl niet overeenkomt met een gedrukte huisstijl.

 

Folders produceren

Meestal worden folders gedrukt in full colour op gesatineerde papiersoorten van 115 gram tot 200 gram. Als u de folders laat drukken hebt u de mogelijkheid om dit eventueel met PMS kleuren te laten doen. Het is echter gebruikelijk uw folder af te laten drukken in full colour, omdat dit het beste resultaat geeft met afbeeldingen.

Full Colour houdt in dat er bij het drukken gebruikt wordt gemaakt van 4 basiskleuren; cyaan, magenta, geel en zwart. Ook wel CMYK genoemd. PMS kleuren daarentegen zijn kleuren die vooraf worden gemengd. Hierdoor is het mogelijk kleuren te maken met meer intensiteit of kleurkracht. U kunt dit vergelijken met een blikje verf wat u bij de verfwinkel laat mengen.

Folders kunnen veelal goedkoop worden geproduceerd omdat deze meestal een standaardformaat hebben, namelijk: A6, A5, en A4. Ook wordt er meestal 135 grams papier gebruikt. Drukkerijen kunnen hierdoor de opdrachten combineren. U kunt dan bijv. denken dat 9 verschillende klanten die allen 5000 folders willen bestellen, formaat  A4, 135 grams gesatineerd papier. De drukkerij combineert dan deze 9 folders op een drukvel met een formaat van 70cm x 100cm. De folders kunnen dan in een doorgang gedrukt worden op een vierkleuren pers. Wilt u de folders in PMS kleuren gedrukt hebben betaald u hier wel een meerprijs voor.

 

Folders vouwen

De folders kunnen gevouwen worden op verschillende manieren, bijvoorbeeld: eenmaal parallel, zigzag, wikkelslag, harmonica of kruisslag. Uw dient hierbij rekening te houden met het ontwerp. Een folder die enkel wordt dubbelgebouwen dient anders te worden ontworpen dan een folder die twee of meer keer wordt gevouwen.

 

Folders verspreiden

U kunt u folders laten verspreiden door een verspreidingsbureau of  bijvoorbeeld bij laten voegen bij een regionaal dagblad of weekblad. Als u folders wil versturen houdt u dan wel rekening met het gewicht. Een paar gram kan u veel geld besparen bij de verzending.

 

Folders drukken